Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor iedereen die wil groeien in zijn relatie met de Here Jezus en zijn leven als christen. Mentor zijn kan iedereen die geestelijk gezien een stap verder is dan de ‘leerling’. Als je binnen de gemeente mentor voor iemand wil zijn is het belangrijk dat je je eigen identiteit in Christus kent en een levende relatie hebt met de Here Jezus. Daarbij maakt het niet uit of je nu lang of kort christen bent, man of vrouw bent of lager of hoger opgeleid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je deel bent van de gemeente.

Hoe werk mentorschap?

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen, geestelijke groei. Iemand die graag een mentor wil om daarin ondersteund te worden moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Mentorschap gebeurt dus op basis van vrijwilligheid en initiatief van de leerling. Anderzijds kan het ook zijn dat je als potentiële mentor ervaart dat je wat voor iemand kunt betekenen. In dat geval kun je het initiatief nemen om iemand te benaderen en uit te nodigen in je leven.
De invulling van het mentorschap wordt door de mentor en de leerling zelf bepaald. Zij maken samen afspraken over de inhoud van het mentorschap, hoe vaak ze samen komen/contact hebben en eventueel hoe lang het mentorschap duurt. Een leerling kiest een vaste mentor voor de hele periode van mentorschap. Wanneer er zaken aan de orde komen die voor de mentor te moeilijk of te zwaar zijn kan de mentor dit aangeven aan zijn leerling en in overleg hulp van een specialist inschakelen.
Het is daarom belangrijk dat een mentor zijn eigen grenzen kent en weet welke wegen hij kan bewandelen voor specialistische ondersteuning.

Meer weten over mentorschap? Lees hier de achtergrondinformatie.

Beschikbare mentoren

tjorven

Tjörven van Damme

Hoi,
Ik ben Tjörven van Damme.  Al 15 jaar getrouwd met Jaap en moeder van twee geweldige kids. Mijn hart ligt bij mens, dier en natuur. Ik kan onwijs genieten van knuffelen met onze boerderijdieren, heerlijke peuteren in de zwarte grond en vol verwondering toekijken hoe Gods natuur vorm krijgt in de moestuin.  Ik werk dagelijks met mensen die om wat voor reden  niet makkelijk mee kunnen in onze maatschappij. Naast dat dit mijn werk is, ligt hier mijn hart en mijn passie. Ik geloof dat God iedereen uniek en prachtig gemaakt heeft, maar dat niet iedereen even makkelijk aan de maatstaaf van de maatschappij kan voldoen. Juist deze mensen raken  mij, want het is niet de maatstaaf van de maatschappij, maar de liefde van God waar het om draait.

Graag wil ik er zijn voor JOU. Jij bent het waard om Gods liefde te ontdekken. Zoek je iemand die mee loopt aan de zijlijn, samen bidden en samen ontdekken, dan wil ik er graag voor je zijn.

wouter_van_bennekom_2 1

Wouter van Bennekom

Hoi,

Ik ben Wouter van Bennekom 42 jaar, getrouwd met Monique en vader van Loïs, Toine en Liv.  Ik ben de zoon van een dominee, dus van huis uit met het Christelijk geloof opgevoed. Voor mij was dit een stimulans om de zoektocht naar De Waarheid te starten en daar ben ik nog steeds mee onderweg. Vanuit mijn werk in het onderwijs heb ik veel ervaring opgedaan met het mentorschap. Wat ik te bieden heb is een luisterend oor gecombineerd met het stellen van kritische vragen.

Heb je iemand nodig die langszij komt?

dik_en_annette 2

Dik Heuseveldt

Mijn naam is Dik Heuseveldt. Bijna 25 jaar getrouwd met Annette. Samen zijn wij ongeveer 20 jaar deel van Rafael Goes en ruim 15 jaar onderweg met de Alpha cursus. Samen hebben wij 2 studerende kinderen die af en toe het weekend nog thuis zijn.
Bij ons is de gedachte ‘je bent niet wat je doet; je bent niet wat je hebt; je bent niet wat anderen over je zeggen; maar je bent een geliefd kind van God’. Vanuit deze gedachte willen we naast je staan en (een periode) met je meelopen.

 Heb jij (of jullie i.g.v. een echtpaar) eerder bij ons een Alpha cursus gevolgd?

  • En wil je graag een hernieuwde of diepere relatie met God?
  • Lukt dit niet alleen en wil je graag met iemand samenlopen?

Dan wil ik/willen wij graag jouw/jullie wandelpartner zijn. In dit opzicht zien wij het meelopen als ‘parakletos’. Letterlijk vertaald als ‘degene die erbij geroepen wordt’.

rebekka 1

Rebekka van Dongen

Mijn naam is Rebekka van Dongen, 39 jaar en getrouwd met Johan. Samen hebben we vier zonen: Nathan (14), Levi (12), Ezra (9) en Lucas (7). 
Mijn dagen zijn gevuld met het runnen van ons leuke maar drukke gezin. Daarnaast werk ik in de christelijke boekhandel ‘de Pelgrim’. Verder ben ik freelance tekstschrijver en werk ik thuis achter mijn laptop in opdracht van verschillende (christelijke) magazines.
Wanneer je moeder wordt, verandert er énorm veel. Soms kun je het als een last ervaren.. waar is de tijd voor jezelf gebleven, hoe kom je toe aan stille tijd, hobby’s etc. En, oh ja, je bent ook nog echtgenote.. Juist in deze periode kun je af en toe best een luisterend oor of een arm om je heen gebruiken. Ik, als ‘mede-ploeter-moeder’ wil er voor je zijn!

jan_en_matty

Jan en Matty van der Slikke

Vader en moeder van 5 kinderen en opa en oma van 5 kleinkinderen.
Vanaf het begin betrokken bij Rafael Goes. We zijn beschikbaar voor stellen om mee te lopen, te luisteren en onze ups en downs in het huwelijk te delen, zodat stellen er hun voordeel mee kunnen doen en verder kunnen groeien.
Matty:   0624757533  Jan: 0614892175 

rienk

Rienk den Toonder

Hallo, ik ben Rienk, getrouwd met Marleen, vader van vier volwassen kinderen. Ik werk in de zorg en het onderwijs, ben daarnaast wandel-coach en weerbaarheidstrainer, heb een passie voor mensen en de natuur, houd van wandelen en fietsen, van outdoor en muziek. 

Wil je meer weten of eens in gesprek? Mail me of bel 0620612978 

marge_en_misha

Misha Bax

Mijn naam is Misha Bax en ben 37 jaar oud. Getrouwd met Marge en we hebben drie jonge kinderen (0, 2 en 5 jaar oud). Thuis spreken we zowel Nederlands als Engels. Ben altijd Christelijk opgevoed, heb Bijbelschool en internship gedaan in Amerika en SPH gestudeerd in Ede. Op dit moment werkzaam bij Bax Music. Daarnaast ben ik betrokken bij stichting Embrace. Bij het werk van Michel en Janet in Hongarije en zelf zijn we gestart met Embrace Filipijnen. We hebben passie voor mensen die in armoede leven. Daarnaast zijn we goed met financiën. Zelf ben ik ook succesvol uit schulden gekomen.

Ik zou graag iets betekenen voor jonge mannen (ongeveer 18 – 30 jaar), mannen die vragen hebben op gebied van financiën, of voor mensen die uit het buitenland komen. Mail me of bel op 0640946306

foto_priscilla

Priscilla Scheele

 Hoi! Ik ben Priscilla Scheele, bijna 25 jaar en ik woon in Goes. Ben gelukkig getrouwd met Joël Scheele en heb een poes en een konijn. Ik houd van muziek maken (gitaar en piano) en ik vind knutselen geweldig. Ik ben werkzaam bij Kruidvat en geniet van mijn werk. 

Ik ben betrouwbaar, behulpzaam en gezellig.  

Wat ik te bieden heb: Ik heb ervaring met mentorschap/meelopen in het leven met vrouwen. Zij wilden werken aan hun zelfbeeld en de relatie met God. Ik heb passende dingen bedacht, zodat ze handvaten kregen om met situaties om te gaan. En natuurlijk ook om zichzelf te leren kennen. 

Ik ga dan wel eens een stuk wandelen, naar het strand, een drankje doen of iets wat jij graag zou willen doen. Lekker kletsen hoort daar natuurlijk ook bij. Bij mij mag je veilig jezelf zijn. Ik wil graag actief met jou meelopen.

Doelgroep: Vrouwen tussen 20-30 jaar. Getrouwd/vrijgezellig, dat maakt voor mij niet uit. 
Graag zou ik met jou eens gezellig kletsen, omdat ik jou wil leren kennen.

Mijn telefoonnummer is 0640233206