Betrokken

bij elkaar, in de samenleving en wereldwijd.

Businessman's Hands Covering Paper Team On Table

Betrokken bij elkaar:

Kleine groepen

Binnen Rafaël Goes zijn er kleine groepen gevormd van mensen die intensiever contact met elkaar willen hebben dan alleen tijdens de zondagse dienst. De kleine groepen vormen “het hart” van het samen gemeente zijn.

Kleine groepen komen gemiddeld 2x per maand bij elkaar om ervaringen met elkaar te delen, elkaar te helpen, samen te eten, te bidden en de Bijbel te bestuderen. De ideale setting om anderen binnen Rafaël Goes persoonlijker te leren kennen en samen bezig te zijn met het geloof en de beleving daarvan in het dagelijkse leven.
Een aantal kleine groepen is geografisch ingedeeld maar er zijn ook groepen gevormd op basis van thema’s of gedeelde interesse in een bepaald onderwerp. De groepen zijn open en toegankelijk voor iedereen.

Grote Kerk Goes

Betrokken bij de samenleving

Rafaël Goes weet zich verbonden met de stad Goes en in het bijzonder met christenen, die binnen andere kerkgenootschappen samenkomen. Over muren heen ervaren we eenheid en verbondenheid.

We brengen dit tot uitdrukking door op verschillende manieren samen te werken. Bijvoorbeeld in stichtingen en organisaties met een diaconaal doel zoals Stichting Present en diaconaal platform Diamant Goes, maar ook de Week van Gebed is een belangrijk moment om de eenheid te zoeken en te ervaren. 

Daarnaast zijn we actief in het bijstaan van vluchtelingen en asielzoekers, onder andere via de interkerkelijke Werkgroep Kerk en Vluchteling.

Wereldwijd betrokken

Als gemeente hebben we een aantal leden die als zendeling uitgezonden zijn naar een zendingspost of -project. We zijn dankbaar dat we hen praktisch en in gebed kunnen ondersteunen!

IMG_1951

Stefan en Marleen

Pruim

Heerde, Nederland

PHOTO-2019-12-15-18-39-07

Els

van Teijlingen 

Soroti, Uganda

richtjanbrussel_1

Richt-Jan

Hamhuis

Brussel, België

berre_1

Berre

Ruijsink

Heerde, Nederland 

dagmar

Dagmar

Sikkema

Recife, Brazilië

boxtel

Michel en Janet

van Boxtel 

Boedapest e.o, Hongarije

jeremy_bos

Jeremy

Bos

Heerde, Nederland