Terugkijken op YouTube: Naar Tibet en weer terug (Martin Kamphuis)

Op 2 november 2019 verzorgde Martin Kamphuis, een onderwijs-special in De Basis (Evangelische Gemeente Rafaël Goes).  Martin Kamphuis is verbonden aan Gateway (Duitsland), en verzorgt interkerkelijke seminars over het verschil tussen het Boeddhisme, het New Age-denken en het Christendom. ​

​Kamphuis gaf in Goes een stuk toerusting d.m.v. storytelling (oftewel, hij leert ons principes over de geestelijke wereld a.d.h.v. zijn levensverhaal). De 2e helft van de avond, was toegespitst op vragen vanuit de zaal (bezoekers kregen de kans deze tijdens de pauze in te dienen).​

Eind jaren ’70 trok hij als avonturier de wereld rond, studeerde psychologie en reisde enkele malen naar India en Nepal. Hij liet zich onderwijzen door Tibetaanse lama’s en heeft in India de Dalai Lama persoonlijk ontmoet. Zo werd Martin jarenlang praktiserend boeddhist.​​

Vervolgens vestigde hij zich als alternatief therapeut met een rebirthing centrum op een woonboot in Amsterdam. Martin vond aansluiting bij de wereld van New Age en Esoterie. Krampachtig werkend aan zijn boeddhistische idealen trok hij samen met zijn Duitse vriendin Elke opnieuw naar het Oosten. Op een wonderlijke manier raakten ze in Australië verzeild in een kerkdienst; vanaf dat moment veranderde zijn levensreis… nu vertelt hij de mensen over Jezus Christus; het daadwerkelijke Licht der wereld!​

Hij studeerde theologie en was een aantal jaren voorganger van een gemeente. In die tijd schreef hij een verslag van de grote ommekeer in hun leven: Ich war Buddhist, 2000. Dit autobiografische verhaal verscheen ook in het Nederlands onder de titel Weg van Boeddha (Ark Boeken, 2002). ​