Onderweg naar Pasen 2019

Onderweg naar Pasen: leesrooster & data-overzicht

Rondom het krachtige statement God’s not dead (1 Kor. 15: 3-4) willen we als gemeente onderweg gaan naar Pasen.
Zou jij de periode voorafgaand aan Pasen willen gebruiken, om je geloof in Jezus te verdiepen? Dan willen we je graag uitnodigen vanaf a.s. woensdag mee te doen met een leesrooster. Met dit leesrooster sta je 46 dagen stil, met teksten uit het Oude- én Nieuwe Testament, bij Jezus’ grote daden. Het is een periode van Bijbellezen waarin je zegen van God mag verwachten, want Gods Woord keert niet vruchteloos terug; er gebeurt altijd wat! (Jesaja 55:10-11).

Download hier de printvriendelijke versie. Liever een digitale reminder tijdens het lezen? Kies er dan voor het rooster te laden in de YouVersion Bijbel-app of volg de Facebook pagina van de gemeente (waar je dagelijks om 17 uur de tekst van de dag treft!).

Door mee te doen wordt je onderdeel, van een beweging van christenen over de hele wereld die zich vanaf 6 maart voorbereiden op Pasen. Men doet dit door middel van zelfonderzoek, gebed, nadenken over zaken die je wilt verbeteren in je (geestelijke) leven, stilstaan bij Bijbelteksten en door te vasten (‘jezelf bewust onthouden van eten, drinken of activiteiten’).
Op 10 maart is er een preek-special door Joshi, over het belang van Bijbellezen en vasten.

De kinderen doen de zondagen van de 40 dagen tijd mee aan het project Locatie Jeruzalem. Er is een plattegrond van de stad Jeruzalem (op de beamer). Elke zondag komt er een 3D-locatie op de plattegrond bij. Zo volgen de kinderen Jezus op zijn weg door Jeruzalem in de laatste dagen voor zijn dood en opstanding.

In de periode onderweg naar Pasen zijn er diverse activiteiten, voor ieder wat wils. We geven je hierbij alvast het data-overzicht, zodat je deze vrij kunt houden in je agenda.

Vanaf 6 maart: 46 dagen stilstaan bij Jezus’ grote daden met een leesrooster

Zo. 10 maart: Preekspecial ‘Het belang van Bijbellezen & vasten’

Do. 18 april: Groepsreis naar The Passion in Dordrecht (18:00 verzamelen station Goes), opgave via joshi@rafaelgoes.nl of 06 451 752 15

Vr. 19 april: om 19:30 een ingetogen samenzijn op Goede Vrijdag rondom het Kruis. Met momenten van stilte, de maaltijd van de Heer en woorden waarmee we stilstaan bij Jezus’ laatste uren.

Za. 20 april: om 20:00 Filmavond in de Basis (voor inwoners van Goes én mensen binnen Rafaël; in een goede sfeer met lekkere hapjes, adviesleeftijd 12+)

Zo. 21 april: om 08:30 uur Interkerkelijke Paasjubel op de Grote markt in Goes

Zo. 21 april: om 10:00 uur  Feestelijke paasviering voor jong en oud, gevolgd door een paaslunch met de hele gemeente.